SOS Feeding

Περιγραφή Θεραπείας

SOS Feeding. Επιλεκτικά και δύσκολα παιδιά με το φαγητό.

Το SOS χρησιμοποιεί το Παιχνίδι με σκοπό.

Στην Προσέγγιση SOS, τα προβλήματα σίτισης θεωρούνται ως η κορυφή ενός παγόβουνου. Οι δυσκολίες του παιδιού να φάει και να πάρει βάρος είναι αυτό που βλέπουν όλοι, αλλά όπως και με ένα παγόβουνο, το σημείο που βρίσκεται κάτω από το νερό, είναι αυτό που συντρίβει το σκάφος. 

Στην Προσέγγιση SOS για τη διατροφή, αξιολογούμε και αντιμετωπίζουμε όλες τις υποκείμενες («κάτω από το νερό») αιτίες των δυσκολιών σίτισης, συμπεριλαμβανομένων:

  • Συστήματα οργάνων
  • Μύες (συμπεριλαμβανομένου του στόματος)
  • Αισθητηριακή επεξεργασία
  • Μάθηση, συμπεριφορά και γνώση
  • Ανάπτυξη
  • Διατροφή
  • Περιβάλλον

Παίζουμε με έναν σκοπό

Βασισμένη στα «φυσιολογικά» αναπτυξιακά βήματα, τα στάδια και τις δεξιότητες της σίτισης που απαντώνται σε τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά, η Προσέγγιση SOS εστιάζει στην αύξηση του επιπέδου άνεσης του παιδιού με ποικιλία φαγητών. Το παιδί εξερευνά και μαθαίνει για τις διαφορετικές ιδιότητες των τροφών. Το πρόγραμμα επιτρέπει σε ένα παιδί να αλληλεπιδρά με το φαγητό με έναν παιχνιδιάρικο, μη αγχωτικό τρόπο, ξεκινώντας με την ικανότητα να ανέχεται το φαγητό στο δωμάτιο και μπροστά του και στη συνέχεια να διαχειρίζεται τη μυρωδιά των φαγητών, μαθαίνοντας για πώς αισθανόμαστε τα τρόφιμα στο σώμα και στο στόμα μας. Στη συνέχεια μαθαίνουν να απολαμβάνουν τη γεύση και την κατανάλωση νέων τροφών ακολουθώντας τα κατάλληλα βήματα για το φαγητό.

Υπάρχουν έξι βασικά “Βήματα προς το φαγητό” – Το φαγητό δεν ξεκινά από το στόμα!

Πρώτον, πρέπει να ανεχτούμε τη φυσική παρουσία ή την εμφάνιση του φαγητού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και το να βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο με το φαγητό. Τότε, ίσως, μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με το φαγητό χωρίς να αγγίξουμε απευθείας το φαγητό στο δέρμα μας, ίσως χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, το σώμα μας πρέπει να επεξεργαστεί και να διαχειριστεί τη μυρωδιά ή την οσμή ενός τροφίμου. Στη συνέχεια, το παιχνίδι επεκτείνεται και περιλαμβάνει το άγγιγμα του φαγητού με τα δάχτυλα, τα χέρια, το σώμα και το στόμα μας . Ακολουθεί η γευσιγνωσία , η οποία μπορεί να μοιάζει σαν να ακουμπάτε γρήγορα το φαγητό με την άκρη της γλώσσας σας ή ίσως να βάζετε το φαγητό στο στόμα σας και να το φτύνετε. Επιτέλους, είμαστε έτοιμοι για εξάσκηση στο μάσημα και την κατάποση.

Το πρόγραμμα SOS Feeding βασίζεται σε στοιχεία

  • Υπάρχουν 122 ερευνητικές μελέτες και ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις που παρέχουν τις θεμελιώδεις πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη της σίτισης και τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με δυσκολίες σίτισης και διατροφής.
  • Υπάρχουν επιπλέον 90 ερευνητικές μελέτες/δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τις συγκεκριμένες τεχνικές και στρατηγικές που εφαρμόζονται στις συνεδρίες θεραπείας SOS Approach to Feeding και γενικές στρατηγικές θεραπείας.
  • Έχουμε 14 μελέτες που αφορούν άμεσα το πρόγραμμα SOS Approach to Feeding Therapy και οι οποίες παρέχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος όταν χρησιμοποιείται σωστά.
  • Με την πάροδο των ετών, περισσότερες από 600 ερευνητικές μελέτες και επιστημονικές δημοσιεύσεις έχουν συμπεριληφθεί ως μέρος της ανάπτυξης του προγράμματος SOS Approach to Feeding και στη συνεχιζόμενη εξέλιξή της, η οποία βασίζεται στα στοιχεία για τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://sosapproachtofeeding.com/why-sos-approach-feeding/

Φόρμα Επικοινωνίας