Σε τι Διαφέρουμε

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Σε τι Διαφέρουμε?

Πάντα Και Παντού Δίπλα Σας

Οι γονείς μπορούν να έχουν συνεχώς εικόνα της συμπεριφοράς και της δραστηριότητας των παιδιών τους, καθώς στο κέντρο μας δεν υπάρχουν «κλειστές πόρτες». Με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύονται και γίνονται και αυτοί συν-θεραπευτές του παιδιού τους.

Ο υπεύθυνος του κέντρου και οι συνεργάτες του, είναι πάντα διαθέσιμοι για εσάς, να σας βοηθήσουν και να σας στηρίξουν σε δύσκολες στιγμές.

Σπίτι Και Σχολείο

Όποτε κριθεί απαραίτητο θεραπευτές επισκέπτονται το σπίτι σας και παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη.

Εφόσον το επιθυμείτε, είμαστε δίπλα σας και στο σχολείο. Επισκεπτόμαστε τα σχολεία των παιδιών και σε τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνούμε τηλεφωνικώς.

Στη Γειτονιά- Στη Κοινότητα

Με τη συναίνεση των γονέων, παιδιά που παρακολουθούν συνεδρίες ανάπτυξης και βελτίωσης κοινωνικών δεξιοτήτων, συμμετέχουν σε εξωτερικά προγράμματα.

Μαζί Για το Παιδί

Θεωρούμε τους γονείς συν-θεραπευτές μας, για αυτό και η τελική στοχοθεσία ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί διαμορφώνεται σε συνεργασία με τους γονείς εξετάζοντας παράλληλα και τις εκάστοτε δυνατότητες του παιδιού προκειμένου και αυτές να αξιοποιηθούν κατά την παρέμβασή μας. Ταυτόχρονα, οι γονείς συμμετέχουν και στο πλαίσιο της ίδιας της θεραπευτικής συνεδρίας όταν κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να εκπαιδευτούν στον τρόπο της παρέμβασης και να συμβάλουν στην περαιτέρω γενίκευση των υπό διδασκαλία δεξιοτήτων του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτό επίσης, πραγματοποιούνται και δωρεάν εξειδικευμένα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες προς τους γονείς για την περαιτέρω ενημέρωσή και επιμόρφωσή τους.

Παράλληλα, ακολουθώντας μια πολιτική προληπτικών ελέγχων, υλοποιούμε σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, προγράμματα προ-συμπτωματικού ελέγχου εντελώς δωρεάν ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούμε ομιλίες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς αναφορικά με  ευαίσθητα θέματα γύρω από την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Τέλος, στην προσπάθειά μας για διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, θεωρούμε ύψιστης σημασίας την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του προσωπικού μας. Η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού είναι συνεχής με επιμορφωτικά προγράμματα, ομιλίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις εργασιών από εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες καθώς και με σεμινάρια συμπεριφοράς και ποιοτικής εξυπηρέτησης αξιοποιώντας δραστηριότητες που εκτός των άλλων ενισχύουν την ομαδικότητα και τη αποτελεσματική συνεργασία.

Συμβουλές προς Γονείς

Τι να κάνετε όταν σας χτυπάει το παιδί σας

Τι να κάνετε όταν σας χτυπάει το παιδί σας; Το παιδί σας ξεσπά πάνω σας, …

Περισσότερα →
Uncategorized

Ο φόβος στα μικρά παιδιά- Αναπτυξιακή ψυχολογία

Ο φόβος είναι ένα από τα βασικότερα συναισθήματα του ανθρώπου. Η επίδραση του είναι ισχυρή …

Περισσότερα →
Μαθησιακές Δυσκολίες

Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (διαταραχές) χαρακτηρίζονται στο σύνολο τους από δυσκολίες στην εκμάθηση και τη …

Περισσότερα →
Uncategorized

Τικ- Διαταραχή μυοσπασμάτων- Σύνδρομο tourette

Περιγραφή Τα τικ (μυοσπάσματα) είναι μια αιφνίδια, ραγδαία, επαναλαμβανόμενη, σχετικά ακούσια, άρρυθμη κίνηση ή φωνή …

Περισσότερα →
Συμβουλές προς Γονείς

Νηπιακή ηλικία 1- Τάση για αυτονομία και πρωτοβουλία

Νηπιακή ηλικία 1 – Τάση για αυτονομία και πρωτοβουλία Η προσχολική ηλικία εκτείνεται από το …

Περισσότερα →
Συμβουλές προς Γονείς

Μελέτη- 25 Χρήσιμες στρατηγικές για τους γονείς

Σχολική μελέτη- Χρήσιμες στρατηγικές για τους γονείς Οι 25 πρακτικές ιδέες σχεδιάστηκαν για να παρέχουν …

Περισσότερα →